Exmouth House

Orms completed the transformation of Exmouth House in Clerkenwell into a vibrant media style office building. The £2m project at 3-11 Pine Street involved the upgrade and refreshment of the common parts of the building, utilising a series of sprayed graffiti murals, graphic signage, bold colour and dramatic neon lighting in various ‘hot spots’ around the building.

The design creates an additional floor by realising a 1990’s Planning Permission. The fully glazed roof extension creates a series of studio spaces designed for start up companies. In the courtyard the perception of the building was transformed by the insertion of an object into the existing space. This object is in the form of stretched fabric panels that take reference from the buildings history as a dressmaking and fabrics warehouse. These illuminated fabric panels move the focus into the centre of the courtyard and the natural light flooding in through the new ETFE roof.

The existing courtyard has been enclosed with semi opaque white mesh panels and an ETFE canopy to create creative and welcoming space for more than 400 people to collaborate and breakout from the workspaces. A new lift has been installed, connecting 20 brand new office spaces on the new 4th floor. Each space has external terraces and stunning views across London.

Client:

  • Workspace

Location:

  • London

Date:

  • August 2013

Credit:

  • Orms